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GOVERNOR CHAIRMAN 

RULING ON
 
APPLICATION FOR REHEARING OF
 

PETITION FOR DECLARATORY ORDER OF
 
EL cmco RESTAURANT # 6
 

VP0904207925
 
EL elDeo RESTAURANT # 16
 

VP0904207911
 
EL CHICO RESTAURANT # 82
 

VP0904208564
 
EL CHICO RESTAURANT # 205
 

VP0801207829 

El Chico Restaurants ofAmerica, Inc., the owner of'El Chico Restaurant Nos. 6, 16,82 and 

205 filed a petition for rehearing ofthe declaratory ruling considered by this Board in open meeting 

on January 16,2001 and signed on January 22,2001. (Sec attached copy). Therein, we ruled that 

La. R.S. 27:311(G) is applicable to a merger and that under the facts alleged, El Chico Restaurants 

of America, Inc.' s (the surviving entity) acquisition of E1 Chico Restaurants of Louisiana, Inc.' s 

video gaming license in the merger would constitute a transfer of the license which is prohibited 

under La R.S. 27:311 (G). 

EJ Chico alleges that the Board's ruling "faults E1 Chico for violating a statutory provision 

that on its face is inapplicable to the merger in question. II We did not fault EI Chico's for Violating 

La. R.S. 27:306(E) and/or 42 L.A.C. Xl.2405(D)(1). We merely noted that we need not determine 

the applicability of La. R.S. 27:306(E) to a merger because under the facts alleged by El Chico, 
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regardless of whether La. R.S: 27:306(E) Or Rule 2405(D)(l) is applicable to a merger, El Chico 

did not meet the provisions of La. R.S. 27:306(E)(1) which are a prerequisiteto allowing"the new 

owner to operate the video gaming devices for ISO days under the license of the previous owner. 

On rehearing, El Chico contends that the Board's ruling ignores La.R.S. 49;961CB) of the 

Administrative Procedure Act which provides: 

When a licensee has made timely and sufficient application 
for the renewal of a license or a new license with reference to any 
activity of a continuing nature, the existing license shall not expire 
until the application has been finally determined by the agency, and, 
in case the application is denied or the terms of the new license 
limited, until the last day for seeking review ofthe agencyorder or a 
later date fixed by order of the reviewing court. 

This issue was raised for the first time in this petitionfor rehearing and is thus beyond the 

scope of rehearing. We note, however, that in the original petition, El Chico sought a ruling 

regardingthe applicabilityofLa.R.S. 27:311(G), La.R.S.27:306(E),42 L.A.C.X12405(D)(l) and 

La. R.S. 12:115(C)to a factualscenario allegedby counsel for EI Chico: the surviving entity ofthe 

merger is not the original licensee. Under the factual allegations made by EI Chico, the license did 

not expire. The licensee ceasedto exist. La. R.S. 12:115(B). 

The remaining assignments raise issues which were addressedin theDeclaratory Ruling of 

January 2001. 

Accordingly.rehearing should be denied. 
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ORDER
 

This matter having been considered by the Louisiana Gaming Control Board In open 

meeting ofMarch 191 2001: 

IT IS THE RULING of the Board that the rehearing application is DENIED. 

THUS DONE AND SIGNED on this the Iq~y of March 2001. 
~ 

LOUISIANA GAMING CONTROL BOARD 

BY: ~ 
Bll., . 1 CHAIRMAN 

LOUISIANA GAMING CONTROL BOARD
 
IHEREBY CERTIFY THAT ACERnFlED
 

COpy HAS BEEN MAI~ WSERVED ON
 
ALL p~S d -",E~
 
OF ~I 
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